Arbetskläder

Jag råkar just nu sitta och titta på foton av arbetskläder, inte mina och jag får heller inte visa dessa men förhoppningsvis får du lite tips.
Provdocka skulle jag använda. Om kläderna har speciella egenskaper som är viktiga för målgruppen så ta detaljerade bilder av det. De kan sedan infogas i en större bild. Det kan också vara av tyglappar med information om material.
På dessa foton så är alltid provdockan ”fullklädd” så att om det är en arbetsbyxa som visas så finns alltid t-skorta under och bälte om sådant behövs. Det ser ganska naturligt ut då. Ganska nyligen räddade vi lagerpersonalens händer från att torka och skärsår med ett par 5 kronor/styck lagerhandskar från.

Nu är det dags för nästa steg i form av riktiga arbetskläder!

  • Pikétröja eller t-shirt?
  • Tryck eller broderad logotype?
  • Byxor eller shorts?
  • Vad behöver man för typ av byxor? Plats för lagerkniv och pennor är ju kanon, men någon hammare eller skruvmejsel lär de inte springa runt med… finns det några snickarbyxor utan överdrivet många fickor?
  • Vad kostar det?
  • Något annat att tänka på?

Ps. Visst är det praktiskt med riktiga arbetskläder, men det är minst lika mycket ego i att se sin personal i tröjor med logotype på

Jag vill minnas från tiden som anställd att vi till lagerpersonalen hade en rätt stor garderob med kläder för att matcha årstiderna. På sommaren är shorts och Tshirt kanske skönt, men det är ju inte funktionellt under övriga 8 månader om året. Shorts och Tshirts exponerar dessutom huden för mycket skrap och smuts som kan bli besvärligt med tiden.

Några Tshirts, några långärmade, några sweatshirt, både shorts och långbyxor samt en jacka att dra på sig om man skall ut och lossa någon lastbil när det är svinkallt går väl åt. Kan ju vara skönt om det blir lite kallt inomhus på lagret också. Skyddsskor med stålhätta antar jag att ni har redan. Fickor på byxorna är bra, de sitter inte i vägen om det inte är något i dem, och personal har en märklig förmåga att vilja bära runt på mycket mer än vad man kan föreställa sig.

Behöver ni tröjor med tryck på så kan vi ordna det för 69 kr per tröja (då är det B&C 190 t-shirts, dom av högsta kvalitet och inga övriga kostnader tillkommer, även frakt är inkluderat i priset). Går bra att köpa bara en om man så vill.

Ang byxor så har jag ett par riktigt bra hemma, ska försöka leta reda på dom för att se vad det är för modell imorgon.

är det inte bekvämast att låta personalen själv välja byxor och enbart köpa in t-shirtsar?
har länge funderat över det där med arbetsklädsel, man vill ju att personalen ska vara bekväm men endå ha något gemensamt?

arbetskladerna.se